Gluteeniton ei ole vaihtoehto

image

Paikallisessa kaupassa oli 13-14 erilaista gluteenitonta leipää. Yksi  sisälsi hunajaa mutta ei sokeria. Yhdessä ei ollut sokeria eikä hunajaa.

Kaikissa muissa oli sokeria.

Sokeriton ja hunajaton leipä oli tuotu Euroopasta. Hinta oli $6.99 neljästä umpiopakatusta sämpylästä.

Ei mikään hirveä hinta mutta ei halpakaan.

Monet eivät pysty syömään minkäänlaisia ruohoja koska heillä on keliakia.

Toiset eivät syö vehnää tai sokeria koska ovat vähentäneet karbohydraattien syöntiä.

Seurauksena on painon putoamista, suolistosairauksien katoamista, diabeteksen paranemista ynnä muuta mukavaa.

Lisäksi on hyvät mahkut välttää syöpä.

Tänään kuitenkin halusimme leipää ja juustoa. Söimme yhden sämpylän kahteen pekkaan, Gina ja minä.

Saatamme syödä toisen sämpylän ensi viikolla.

Muuten, muistatteko ruokapyramidin, joka ainakin meillä oli koulun ruokalan seinällä 80-luvulla ja johon melkein kaikkien maiden ravintosuositukset perustuvat?

Se on huuhaata ja  humpuukia ja vaaraksi terveydelle.

About Markus Jaaskelainen

Markus Jaaskelainen is a photographer located in the Blue Mountains of Australia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: