Selkäsäryn syy on selvinnyt Minulla on hermo puristuksissa…

Selkäsäryn syy on selvinnyt. Minulla on hermo puristuksissa selkärangassa, niskan alaosan kohdalla. Magneettiskannauksessa näkyi kuinka nikamat ovat siirtyneet toisiaan kohti niin että hermotie on luhistunut ja hermo jäänyt puristuksiin. Lääkärin mukaan selkäranka on ollut tässä kunnossa jo vuosia.

Turhaan siis etsin apua lihasten venyttelemisestä. Muistan että kärsin samanlaisesta kivusta tammikuussa häiden aikoihin. Kirkossa istuminen ja papin edessä seisominen tuottivat tuskaa, vaikka iloisia asioita olivatkin. Vihkitilaisuuden jälkeen kävelimme, Gina ja minä, avioparina valokuvaajan kanssa läheisessä metsässä olevalle vesiputoukselle. Kipu oli kova. Hääkuvissa poseeratessa piti pitää varansa, ettei hymy muuttunut tuskan irvistykseksi.

Nyt on ollut enemmän aikaa levätä. Särky on lievittynyt huomattavasti. Pystyn jo olemaan jalkeilla ja istumaan muutamia tunteja ennen kuin kipu yltyy ja pitää taas käydä pitkäkseen. Mutta kärsivällisyyttä se vaatii, enkä aina ole ollut esimerkkipotilas. Pitkäaikainen makaaminen on tylsää eikä kirjojakaan jaksa koko ajan lukea. Tai selailla nettiä. Ja töihinkin olisi kiva taas päästä.

Ymmärrän hyvin pitkäaikaissairaiden kärsimyksiä. Elämä ei ole helppoa kun koko ajan särkee eikä normaaleista askareista tule mitään.

Australiassa on muuten saatavissa kivun lievitykseen Tens Machine -nimellä kulkevia laitteita. Ne ovat pieniä kojeita, jotka välittävät elektrodien kautta sähkösykäyksiä kipualueelle. En ole kokeillut, mutta työkaveri suositteli. Toimivat kuulemma hyvin. Lisää tietoa täältä: http://tensmachine.com.au/.

Onkohan tällaisia laitteita saatavilla myös Suomessa?

About Markus Jaaskelainen

Markus Jaaskelainen is a professional photographer specialising in corporate photography with a strong ability and passion in all areas, including portraits, architectural, events, products and stock photography. Since 2012, Markus has worked in his own company on numerous client projects. Markus' focus is on achieving the best results creatively while ensuring the customers needs are met every time.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: