Juutalaisvaltio

Suomentamani teos Juutalaisvaltio on ilmestynyt Savukeitaan kustantamana. Tämän siionistisen pamfletin on kirjoittanut saksanjuutalainen Theodor Herzl (1860-1904) ja se ilmestyi alunperin vuonna 1896. Kirjassa Herzl ehdottaa juutalaisten omaa valtiota ratkaisuksi ”juutalaisongelmaan”, eli antisemitismiin.

Israelin valtio perustettiin puoli vuosisataa Herzlin kirjan julkaisemisen jälkeen, mutta antisemitismin määrään juutalaisten oman valtion olemassaololla, kuten tiedämme, ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta.

Mielenkiintoinen historiallinen dokumentti juutalaisten kohtalosta kiinnostuneille!

Kirjaa voi tilata täältä.

*

Kustantajan sivuilta:

Juutalaisvaltio on sionismin suurimman puolustajan, Theodor Herzlin pääteos. Niin kutsutusta Dreyfusin tapauksesta ja sen jälkeisistä, vuonna 1895 alkaneista juutalaisvainoista järkyttynyt Herzl näki juutalaisvaltion perustamisen ainoaksi mahdollisuudeksi välttää antisemitismin leviäminen.

Vuonna 1896 saksaksi kirjoitettu Juutalaisvaltio on utopistinen poliittinen pamfletti, joka hahmottelee juutalaiskysymyksen ratkaisua.

Theodor Herzl toimi sionistien maailmanjärjestön puheenjohtajana, perusti sanomalehden ja kutsui ensimmäisen sionistikonferenssin koolle. Hän neuvotteli juutalaisvaltion perustamisesta Palestiinaan, Argentiinaan, Venäjälle, Itä-Afrikkaan, Turkkiin ja Egyptin Siinaille.

About Markus

Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

3 comments

  1. ginamtheresa

    Congratulations Markus!

  2. mum

    Hyvä. Tilasin kirjaa jo itselleni yhden kappaleen. Mielenkiintoista perehtyä tähän sadan vuoden takaiseen tilanteeseen tietäen, mitä sen jälkeen on tapahtunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: