Myrsky

Kaupungissa tuulee kuin viimeistä yötä. Puhuri paukkuu ikkunassa, ilma itkee seinänraoissa. Minä kuuntelen tätä konserttia ja ajattelen, että huomenna, kun herään, on taas tyyntä. Näyttää ehkä siltä, ettei mitään ole tapahtunut, mutta jokin on kuitenkin muuttunut. Ilma on raikkaampi, kadun roskat ovat lentäneet öisen tuulen mukana jonnekin kauas, pois. Koko kaupunki on saanut suursiivouksen, tuntuu uudelta.

Elämässäkin tuulee joskus. Jumala puhaltaa Henkensä asioiden keskelle eikä mikään ole kuten ennen. Rajuilma saattaa viedä ystävien keskeltä vieraaseen maahan. Myrsky voi katkaista suhteen, josta on pitänyt kaikin voimin kiinni ja lennättää pimeään, jossa valoa ei näy missään ja jossa sen on mahdoton uskoa enää paistavan.

Tällaiset ovat vaikeita aikoja. Usko ja voimat ovat koetuksella. Ihmistä viskotaan kuin roskaa tuulessa. Hän ei pääse takaisin siihen, minkä on menettänyt eikä tiedä, mitä tulevaisuus tuo, onko sitä edes olemassa. Ja nykyhetki, pelkkää tuulta.

Mitä hän voi tehdä? Uskoa siihen, että on Hän, jolla on valta pysäyttää tuuli. Ja luottaa siihen, ettei myrsky vie mennessään mitään pysyvää.

Huomenna se on ohi.

About Markus

Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

One comment

  1. Pirjo Kotamäki

    Hei. Kiinnostavaa löytää uskoaan tunnustuva runoilija. Kyllähän ne kuuluvat yhteen, runous ja usko, ne etsivät jonkinlaisia ”alkusanoja”, kysymyksiä ensimmäisestä henkäyksestä, siis yksinkertaisesti kysymystä: miksi ihmeessä olemme täällä maapallolla hengittämässä yhteistä ilmakehää…

    Terv.
    Pirjo Kotamäki, ( myös runontekijä )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: