Helteiden jälkeen

Helle on sitten ohi. Olemme kärvistelleet viimeiset pari viikkoa hirvittävän kuumuuden kourissa. Tosin lukemat ovat olleet huomattavasti inhimillisemmät kuin monessa muussa osassa Australiaa. Netistä olen huomannut, että Australian helteet ja niiden mukana tulleet metsäpalot ovat olleet uutisissa myös Suomessa.

Metsäpalot ovat täällä tietysti ykkösuutinen. Tämän hetkisten tietojen mukaan kuolleita on 134. The Australian otsikoi pääotsikkonsa ”The Nation In Mourning”, kansallinen surutila.

Mutta kuten sanottu, helteet ovat tältä erää ohi. Blackheathissä on Googlen tietojen mukaan 14 astetta lämpöä. Myös kuumuudesta pahimmin kärsineet Adelaide ja Melbourne ovat viilentyneet. Edellisessä näyttäisi olevan 17 astetta ja jälkimmäisessä 15, kun ne vielä vähän aikaa sitten olivat lähellä 50 astetta.

Blackheathissä lämpötila pysytteli 40 hujakoissa. Asuintalossamme ei ole ilmastointilaitteita. Pidimme ovet ja ikkunat auki siinä (turhassa) toivossa, että läpiveto toisi hiukan helpotusta olotilaan. Pysyttelimme sisätiloissa, hyvin vähissä vaatteissa, koska ulos ei kerta kaikkiaan voinut mennä.

Mutta tänään oli taas viileää. Ja satoi rakeita! Tässä kuva parvekkeen kukkaruukusta muutama tunti sitten. Mullan seassa näkyy muutamia raekuulia, jos katsoo tarkasti.

Raesade

Toivottavasti myös metsäpalot hellittävät pian.

*

AIHEESEEN LIITTYEN:

 • Miksi Sade ei lopu koskaan?
 • Summer is here in Blackheath
 • Victorian bushfire survivor, Sam the koala, a global star
 • Rudd stoops as low as greenie policies
 • About Markus

  Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

  2 comments

  1. Ville H

   Olette kuitenkin turvassa paloilta?

  2. Palot eivät Jumalan kiitos yltäneet tänne asti! Olemme siis turvassa.

   Juna-asemalla oli kuitenkin edelleen kyltti jossa lukee Total Fire Ban. Tulenteko on kielletty kokonaan, ei grillausta eikä takkatulia eikä mitään muutakaan.

  Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

  Google+ photo

  Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  %d bloggers like this: