Aurinkoa taas, pitkästä aikaa

Aurinkoa taas, pitkästä aikaa, mieli nousee sateesta ja harmaasta. Se muistaa miksi elämä on ihmiselle annettu.

Hän seisoo taivaan alla koko pitkän työpäivän, paita jää nukkumaan nurmikolle, hänen selkänsä on paljaana valolle, sitä kertyy iholle kuumotukseen asti. Puna kohoaa niskaan, rannekellon valkoinen varjo ranteessa käy yhä valkoisemmaksi. Hän hieroo aurinkovoidetta käsivarsiin, kasvoille, niskaan. Onko säteily ehtinyt jo ihon alle?

Hän miettii kuuman maan kulueriä; kuinka ne ovat kuitenkin pienemmät kuin kylmässä maassa, esim. Suomessa. Hän on ostanut aurinkovoidetta, lippalakin, reisishortsit, t-paitoja. Ne maksavat vähemmän kuin talvivaatteet ja talon lämmitys. Ja keskitalven kaamos, joka tekee paremmastakin ihmisestä sisäänpäin kääntyneen ja sulkeutuneen ja aiheuttaa vahinkoa bisnekselle tekijän istuessa kotona nappi vesilasin vierellä. Se saa aikaan myös aurinkopaniikin: kesän jokainen valoisa päivä on otettava vastaan bikineissä tai paidatta, vaikka lämpöä olisi vähemmän kuin laki sallisi. Valon puute tuntuu ruumiissa, d-vitamiinin määrä laskee pakkaslukeman tasolle, voimia ja haluja ei ole mihinkään. Paidattomuus alkaa äkkiä näyttää järkevältä ratkaisulta.

Täällä se ei ole. He ajavat pohjoisista kaupunginosista takaisin kotinurkkaukseen. Auton ikkuna on auki, käsi lepää kaiteella, liikennettä on vähän, vauhti kiihtyy kahdeksankymppiin, he ohittavat merenlahden, ylittävät muutaman sillan, seisovat valoissa, kääntyvät kotitielle. Aurinko laskee, on viileää, hän pukee ylleen villapaidan. Alkaa viikonloppu.

It’s been a hard day’s night.

About Markus Jaaskelainen

Markus Jaaskelainen is a professional photographer specialising in corporate photography with a strong ability and passion in all areas, including portraits, architectural, events, products and stock photography. Since 2012, Markus has worked in his own company on numerous client projects. Markus' focus is on achieving the best results creatively while ensuring the customers needs are met every time.

One comment

  1. äiti

    Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle. Toivon, että viikonloppuna saat levätä ja viihtyä ystäviesi kanssa. Täällä ei nahka pala, miltähän se aurinko näyttikään. Mutta valele sinä nahkaasi riittävästi suojaöljyjä. Lääkkeitäkin on otettava sopivalla annostuksella, samoin aurinkoa ja valoa. Terveiset ystävillesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: