Raportti Sydneysta

Huomaan ajan kuluvan ja blogin jamahtavan samaan vanhaan videoon, johon kaikki ovat varmasti jo taysin kyllastyneet. Tassa kirjoituksessa ei ole skandiaakkosia, koska koneessa ei niita ole enka jaksa leikkailla ja liimailla. Kello on pian puoli kaksitoista yolla, istun NN:ssa Sydneyssa ystavani koneella. Koira makaa poydan alla, nukkuu tai on nukkuvinaan, hankin on ystavani. Ulkona on pimeaa ja tuulee, on viileaa. Paivalla oli taas lekalla paahan -keli. Helle oli taysipainoisen kokonaisvaltaista. Tykkasin koska tiesin etten palellut. Toisaalta tuntui kuin olisi kavellyt isoa liimasaavia paasta paahan – askeleet hidastuivat, aivot hidastuivat. Koko ymparoiva luonto kehotti kauneimmalla kielellaan pysahtymaan ja istumaan jalkakaytavalle ja sulamaan liisteriksi.

Kaikki ei aina mene niin kuin pitaisi, mutta yhdesta asiasta olen onnellinen: olen Sydneyssa! Jokaisella on oma eldoradonsa maan paalla, minun eldoradoni on right here, right now. En voi kuvitella loytavani ihanampaa paikkaa maailmasta kuin Sydney. Tosin tykkasin Tokiosta kovasti. Mutta siella en ymmartanyt kielta eika keli ollut niin hyva kuin taalla. Ja Bombay oli kiva, siella voisin kuvitella asuvani, jos olisi tarpeeksi rahaa – Intiassa ei hanttihommilla ela. Mutta toistaiseksi: I love Sydney!

Runouden ystaville tiedoksi: uusin runokokoelmani julkaistaan syksylla 2008. Olikohan se nyt jarjestysluvultaan kuudes? Kokoelman nimi on Lentokala. Juttua matkustamisesta ja Australiasta ja rakkaudesta ja kaikesta muusta sellaisesta.

Ja nyt nukkumaan.

About Markus

Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

3 comments

 1. äiti

  Täällä on sen verran kylmä, että kateeksi käy. Syksy on tullut, ei tarvitse tarpoa liisterissä. Lentokaloja saattaa pian näkyä takapihaltasi, vai?
  rt ä

 2. skuut

  suomessa on syksy. aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. puiston vanhat puut kimaltavat kultaa. lapset leikkivät ja koira haukkuu. ilma on raikasta, kirpeää, tuoksuu merelle ja lahonneille lehdille. elämä on ihmeellinen. kaikea hyvää sinne toiselle puolelle palloa! skuut

 3. On pitänyt kiirettä, mukamas. Pidin muutaman päivää lomia, nyt taas loppuviikoksi työntekoa. Että missä välissä kävit Tokiossa? Vai muistelitkos vain menneitä? Tokiossa en ole käynyt, enkä tiedä pitäisinkö. Okinawalla olen käynyt ja siellä voisi käydä uudelleenkin… Tsemppiä.

  Ps. Raunistulassa hurisee ilmalämpöpumppu!
  Kesällä se ehti jäähdyttääkin pari päivää kun meinasi lämpö nousta ihan kamaliin lukemiin, peräti taisi olla + 27 Celciusta sisällä. Eihän sellaista kukaan kestä? Eihän?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: