Ilonaiheita

Elämässä on usein pieniä ilonaiheita, jotka saavat hymyilemään tai pelastavat myttyyn menneen päivän. Joskus pelkkä ystävällinen sana ventovieraalta kohottaa mielialaa. Onnistuneesti loppuun suoritettu työtehtävä antaa aiheen iloita levosta hyvällä omallatunnolla. Kirja tai hyvä tv-ohjelma voi piristää työpäivän päätteeksi.

Maata mullistavia ilonaiheita sattuu kohdalle harvoin. Lottovoiton saa harva eikä rakastumistakaan tule kohdalle joka päivä eikä joka vuosi.

Mutta pienistä ja arkisistakin asioista kannattaa olla kiitollinen. Sellaisista tämä elämä enimmäkseen koostuu. Mukavia ja ikäviä asioita sattuu itse kullekin tasaisesti eikä pienestä kannata suuttua. Itse yritän elää ja ajatella siten, että oppisin vastoinkäymisistäkin aina jonkin läksyn ja olisin seuraavalla kerralla varovaisempi ja vähemmän tyhmä.

Haaste on siinä, että pystyy luovimaan varovaisuuden ja sokean luottamisen välillä tulematta kyyniseksi tai toisaalta nenästä vedetyksi.

Muistuttaakseni itseäni ja lukijoitani elämän hyvistä puolista, aloitan uuden sarjan Albatrossissa: Pieniä iloja. Kirjoitan ylös miellyttäviä asioita, joita koen päivän ja viikon mittaan ja muistutan itseäni siitä, miten paljosta on aihetta olla kiitollinen.

Sarja ilmestyy epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta toivottavasti usein! Lukijoiden ilonaiheita otetaan kommenttiosastolle hymy huulin vastaan.

About Markus

Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: