Tilaa majatalossa

Yhteiseloni Samin ja Ennin kanssa on loppumaisillaan. Tarkoitukseni oli alunperin asua heidän luonaan pari kolme viikkoa, mutta aikaa on kulunut pian neljä viikkoa. Asunto ei ole suuren suuri, ja isäntäpariskuntani haluaa jo varmasti palata omiin arkirutiineihinsa. Siksi olen yrittänyt pikkuhiljaa etsiskellä uutta asuinpaikkaa.

Sellainen löytyi muutaman kilometrin päästä nykyisestä paikasta. Kingslandin kaupunginosassa sijaitsevan Kingsland Boarding Housen huonehinnat ovat nykyiseen budjettiini sopivat. Oma huone, sisältäen sähköt ja puhelimen, maksaa $130/vko.

Majatalo on bussireitin varrella. Soitan vanhan valkoisen talon ovikelloa. Oven avaa mies, joka esittäytyy nimellä Boris. Kerron tarvitsevani katon pään päälle. Boris esittelee alakerrassa sijaitsevan huoneen. Se on yllättävän avara eikä sitä ole pilattu huonekaluilla, sänky seinän vieressä, yöpöytä, siinä kaikki. Ja mikäli muistan, iso vaatekaappi. En kai minä muuta tarvitsekaan?

Boris kuljettaa minua ympäri taloa ja kertoo samalla itsestään. Hänen puheessaan on brittiaksentti. Hän kertoo asuneensa lapsena Englannissa, matkustaneensa nuorempana ympäri maailmaa. Mutta vanhemmat ovat Venäjältä kotoisin, hän sanoo.

Alakerrassa on iso olohuone. Sen nurkassa seisoo pieni televisio. Keskellä huonetta on pari rähjäisen näköistä nojatuolia ja sohva. Nojatuolilla television edessä istuu ikäloppu äijä sätkää polttaen.

Nousemme portaat yläkertaan. Boris esittelee keittiön, josta on näköala Mt Edenin jalkapallokentälle. Keittiökin on spartalaisen niukasti kalustettu. Huoneessa on kuitenkin kaikki tarpeellinen jääkaappia, keittolevyjä, kattiloita, pannuja ja syömisvälineitä myöten.

Alakerrassa täytämme vuokrapaperit. Boris etsii kuittivihkoaan kuumeisesti toimiston virkaa tekevästä siivouskomerosta. Kopperon tilasta lähes puolet vie parhaat päivänsä nähnyt suuri kassakaappi. Hän avaa kassakaapin, se osoittautuu tyhjäksi. Kuittivihko ei ole sielläkään.

Hän kirjoittaa kuitin pienelle paperinpalalle. Maksan huoneesta 50 dollarin varausmaksun. Saan kuitin. En pääse muuttamaan ennen keskiviikkoa. Huone on ainut vapaa koko talossa. Boris näyttää tyytyväiseltä saatuaan huoneen vuokratuksi. Hän huikkaa olohuoneessa istuvalle tupakanharmaalle miehelle, joka vaappuu esittäytymään.

Sanon päivää ja hyvästit, palaan keskiviikkona.

About Markus

Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: