Moppi heilumaan!

Työt hedelmäkauppiaana jatkuvat. Kaaleppi soitti aamulla yhdeksän aikaan, sanoi tulevansa hieman aikaisemmin hakemaan kuin normaalisti. Ehtisinkö valmiiksi? Hänen oli määrä olla sairaalassa tutkimuksissa varttia yli kymmenen.

Aurinko esitteli jälleen ekstrovertteja luonteenpiirteitään, kun ajoimme aution Invercargillin läpi pieneen hedelmäkauppaamme. Ohitimme vuonna 1881 rakennetun punatiilisen vesitornin. Ajoimme pitkän vihreän puiston reunaa, jossa kasvavat männyt muistuttavat suomalaisia sisariaan mutta ovat suurempia ja tummempia. Lisäksi niiden kävyt kasvavat rungossa pieninä palleroina.

Pistimme kaupan myyntikuntoon, hedelmät ja hinnat esille, mainokset tienreunaan. Kaaleppi lähti sairaalaan, minä jäin vartioimaan linnaketta. Asiakkaita oli huomattavasti vähemmän kuin viikonloppuna tai tiistaina, joka oli kansallinen lomapäivä. (6.2. muistellaan Waitangin sopimusta, jolla määriteltiin eurooppalaisten ja maorien suhteet vuonna 1840. Sopimus siirsi Uuden Seelannin virallisesti Englannin silloisen kuningattaren Victorian hallintaan.)

Kuten kerroin edellisessä postauksessa, hedelmäkaupan lattia oli paksun likakerroksen peitossa. Tänään sain vihdoin mopin ja lianräjäyteainetta käyttööni. Minulla on kiusallinen tapa saada siivouskohtauksia silloin tällöin. Mitä likaisempaa, sen ihanampaa. Aina en ole edes osannut rajoittaa perversiotani oma kodin seinien sisäpuolelle vaan kuurannut ystävieni huoneistoja pyytämättä. Vasta jälkeenpäin olen tajunnut, että avuliaisuuteni voidaan ymmärtää myös moitteena avunkohteideni taloudenpitoa kohtaan. Vaikka siitä ei olekaan ollut kyse – läheskään aina.

Lattiasta tuli joka tapauksessa puhtaampi – ei hohtavan puhdas mutta vähemmän ruskea. Hinkkasin lattiaa hiki hatussa, ajattelin että hyötyliikunta korvaa väliin jääneet tiibetiläiset harjoitukset. En tiedä milloin ehdin taas tekemään niitä. Niiden aika oli aamulla enkä millään jaksa ylös niin aikaisin, että ehtisin tehdä harjoituksen ja käydä vielä suihkussakin. Mutta uimaan pääsen kuitenkin. Työt loppuvat seitsemältä, uimahalli menee kiinni yhdeksältä.

Tänään en mennyt kuitenkaan uimaan. Töiden jälkeen kurvasimme pakulla Pizza Hutin pihaan (toimivan sellaisen: hedelmäkauppa on entisissä PH:n tiloissa). Kaalepilla oli mukana pari kiloa kirsikoita ja kilo aprikooseja, joita pizzaravintolan vastaava himoitsi. Hedelmäpussit vaihtuivat kahteen mehukkaaseen pizzaan ilman että kassakoneeseen jäi minkäänlaista merkintää. Elämme täällä vaihtotalouden aikaa.

About Markus

Markus Jääskeläinen is a Finnish writer and photographer living in the Blue Mountains of Australia with his wife, their two dogs and a cat.

8 comments

 1. Hei Markus,
  sinä se olet niin nopealiikkeinen, että en perässä pysy – näiden blogiesi kanssa,ja muutenkin. Sattumalta löysin Albatrossisi, jonka laitan blogrolliini heti kun ehdin sen kanssataas näpräilemään.

  Terv. Anita

 2. Hei Anita,

  Valilla elama viskoo ja taytyy menna. Blogit vaihtuvat tilanteiden mukaan, mutta enkohan nyt pysyttele tassa osoitteessa vahan aikaa – on sen verran yleispateva nimikin, ettei tarvitse joka kaanteessa muuttaa.

  Sinakin saat blogisi sivuni laitaan heti kun onnistun sen taas loytamaan. (Siis blogisi, sivun laita loytyi jo…)

 3. Kas, johan tuo loytyikin, linkki suoraan nimestasi…

 4. Philipp

  Terve!

  Löysin mielenkiintoisen blogisi täysin puolivahingossa. Täytyy lukea kokonaan kunhan ehtii. Olen ollut jo pitkään kiinnostunut
  Uudesta-Seelannista ja pitää ehdottomasti päästä käymään asap! 🙂 Keep up the good work!

 5. Anna-Liisa

  Kiva Markus, kun olit taas ennättänyt laittaa kuvia. Olisin halunnut sinunkin kuvasi kauppiaan roolissa eikä vain Kaaleppia. Tosi siistiltä paikalta näyttää, se on otettu varmaan siivousvimmasi jälkeen.
  Mukava kuulla, että elämä löytää uomiaan. Take care ja siunausta! Äiti

 6. Tommi Parkko

  Terve Markus!

  Olen tässä seuraillut viime aikojen tekemiäsi kiinnostuneena. Terveisiä Haminasta. Täällä opetan jälleen yhtä joukkoa kirjoittajia paremmaksi kirjoittajiksi.

  Täällä Haminassa juuri mikään ei ole muuttunut. Ympyrät ovat paikoillaan ja vaunut pysyvät talleissa.

 7. Ben

  Ei paha idea ollenkaan! Meilla on kai koulusta lomaa joskus huhtikuussa tms, silloin voisi ainakin tsekkailla tilannetta! Saavuin tanne paikan paalle eilen ja alan pikkuhiljaa (kai) toipua jetlagista…

 8. Tommi: taallakin on omat ympyransa vaikkei Haminassa ollakaan… Jamilahti pari vuotta sitten oli kiva kokemus. Runollista kevatta sulle!

  Ben: Pistapa s-postia kun olet tannepain tulossa! Onko sulla jo mun osoite?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: